NOVO QUARTET

NOVO Quartet blev grundlagt i København i 2018 og er et af Danmarks mest lovende unge ensembler. Kvartetten består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschist Daniel Śledziński og cellist Signe Ebstrup Bitsch.

 

Efter fem års dedikeret arbejde har de allerede opnået flere prestigefyldte priser ved internationale konkurrencer. For nylig vandt de både førstepladsen og publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg (2023), samt andenpladsen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition i København (2023). I 2021 fik de andenpladsen ved Trondheim International Chamber Music Competition, og i 2020 blev de kåret som vindere af DR P2 Kammermusikkonkurrence.

 

NOVO Quartet har netop afsluttet deres studieophold på Norges Musikkhøgskole som en del af det anerkendte kammermusikprogram (ECMAster), hvor de blev vejledt af professorerne Are Sandbakken, Torleif Thedéen og Bjørg Lewis. Tidligere har de også haft privilegiet af at studere i Wien under kyndig vejledning af professor Johannes Meissl. De ser nu frem til at fortsætte deres musikstudier på konservatoriet i Paris til efteråret.

Kvartetten har desuden haft den ære at modtage undervisning fra en imponerende række anerkendte musikere, herunder Hatto Beyerle og Valentin Erben fra Alban Berg Quartet, Heime Müller og Gregor Sigl fra Artemis Quartet, Sergei Bresler fra Jerusalem Quartet, Eberhard Feltz, Patrick Jüdt, Tim Frederiksen, Den Danske Strygekvartet og Quatuor Modigliani. Disse inspirerende og respekterede musikere har beriget kvartettens musikalske rejse med deres ekspertise.

 

NOVO Quartet optræder flittigt i danske koncertsale og musikforeninger samt på internationale scener i Kina, USA, Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige, Norge og Grønland. De har medvirket i flere radioprogrammer og samarbejdet med anerkendte kunstnere som pianisterne Alexander Lonquich og Per Tengstrand, cellisten Andreas Brantelid, hornisten Felix Klieser, Den Danske Strygekvartet og Dreamers’ Circus.

 

Hver af medlemmerne i NOVO Quartet har en solid solistisk baggrund, men det er deres fælles passion for kammermusik, der driver dem som ensemble. Deres stærke musikalske og personlige bånd skinner igennem i deres optrædener, som er præget af en høj grad af samspil og dyb forbindelse til musikken.