Trio con Brio Copenhagen

Trio con Brio Copenhagen

Trio con Brio Copenhagen

Trio con Brio Copenhagen fejrer i 2019 deres 20-års jubilæum, en imponerende bedrift i sig selv, men også 20 år hvor formkurven har været stabil og tårnhøj! F.eks skrev The Washington Post efter en koncert i Kennedy Center. ”De strålende beretninger er sande. Trio con Brio Copenhagen har tydeligvis et tårnhøjt niveau på dagens musikscene”, mens The Gramophone simpelthen slår fast: ”En af de bedste opførelser af kammermusik, jeg har oplevet.” 

 

For at slå hovedet på sømmet tog Trio con Brio Copenhagen i 2018 hul på en af de helt store bedrifter, idet de indspillede alle Beethovens klavertrioer. Den tredje og sidste cd i samlingen er netop udkommet og har allerede fået fremragende anmeldelser verden over.

 

Trioen blev dannet af de to koreanske søstre Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong og den danske pianist Jens Elvekjær i Wien i 1999, og markerede sig allerede stærkt i 2002 ved at vinde 1. pris i DR´s Kammermusikkonkurrence  samt 1. pris ved den tyske ARD-Wettbewerb i München. I dag er de et af verdens førende ensembler og optræder jævnligt i verdensberømte sale bl.a. Carnegie Hall, Lincoln Center, Wigmore Hall, Berlin Pierre Boulez-Saal, Concertgebouw og mange flere.

Førende komponister har dedikeret værker til trioen, herunder Per Nørgård, Bent

Sørensen og Sven-David Sandström.

 

Trioen er kunstneriske ledere af Copenhagen Chamber Music Festival, Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods i Kerteminde samt Hellerup Kammermusikforening i København.


Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong spiller på en Andrea Guarneri violin og en Amati cello, og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist nogensinde.


www.trioconbrio.dk