Oscar Micaelsson

Oscar Micaelsson

Oscar Micaelsson

Pianisten Oscar Micaelsson blev født 1990 i Göteborg afsluttede fornylig sin kandidatgrad ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Her studerende han med prof. Niklas Sivelöv og Søren Rastogi. Han har jævnligt taget timer i København med Deborah Wood og i Paris hos prof. Jay Gottlieb og Dr. Naji Hakim.


I 2014 blev han tildelt det prestigefyldte Leonie Sonnings stipendium til unge talentfulde musikere. Oscar er siden 2018 fastansat i Pittsburgh New Music Ensemble og har flere gange turneret i USA og Skotland på Edinburgh Fringe Festival. Derudover spiller han også i det danske slagtøjsensemble EKKOZONE som har haft stort fokus på musik af Steve Reich. Oscar spiller desuden i crossover-bandet Symphoniacs som har indspillet på Universal Music med base i Berlin. Oscar er jævnligt aktiv i operamiljøet i både Danmark og Sverige og har medvirket i forestillinger som pianist og dirigent. Bl.a. på Copenhagen Opera Festival og i det svenske kulturhus Spira i Jönköping.


Udover fordybelsen i klassisk og moderne musik er Oscar Micaelsson også organist og komponist samt aktiv inden for jazz og improvisation. Han har skrevet flere artikler og holdt foredrag om aspekterne ved jazz, moderne musik og klassisk tradition.

 

www.oscarmicaelsson.com