Joachim Becerra Thomsen

Joachim Becerra Thomsen

Søren Rastogi

Photo: Chris Manitius

Solofløjtenist i Los Angeles Chamber Orchestra og tidligere 2. solofløjtenist i DR Symfoniorkestret, Joachim Becerra Thomsen, har optrådt vidt og bredt i Europa og USA med en række orkestre og kammerensembler og er blevet rost for sin “distinkte og fortryllende smukke klang, fremragende musikerskab og gribende nærvær” (Jeffrey Kahane, Broadway World).


Senest, er Joachim blevet inviteret som gæste-solofløjte i Philharmonia Orchestra i London og akademist hos Budapest Festival Orchestra og har flere gange fungeret som gæste-solofløjte hos Danmarks Underholdningsorkester. I 2016 fungerede han som solofløjtenist i det Finske Radiosymfoniorkester og har igennem mange år spillet regelmæssigt med og været gæste-solofløjte hos anerkendte ensembler, herunder DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil, Malmö Symfoniorkester, Det Norske Radio-orkester (KORK) og Turku Filharmonikerne.


Sideløbende med disse engagementer har hans passion for tidlig musik først ham til at samarbejde med store barokspecialister og ensembler, såsom Harry Bicket, Matthew Halls, Aureliusz Golinski, Arte Dei Suonatori og Bolette Roed. Hans barokoptrædener er blevet omtalt som “aftenens højdepunkt” med “fremragende evne og kunstnerskab” og med “sprudlende livskraft” (Culture spot LA).

Han er ligeså hjemmevant på den ny musik-scene med omtaler i LA times om hans “ekspressive” og “atmosfæriske” spil.


Joachim er bredt hyldet for sit musikerskab og er modtager af blandt andre, Harby Fondens legat, Rødovre musikpris, Betty og Valdemar van Hauens legat, Sonning talentpris, Jacob Gade’s store legat og talentpris og Grand Prize hos Pasadena Showcase House for the Arts i USA.


Joachim har bachelor- og kandidatgrad fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med special-studier i tidlig musik-opførselspraksis. I 2018 afsluttede han et Artist Diploma, fra den prestigefulde Colburn School i Los Angles.


Joachim Becerra Thomsen er Yamaha Performing Artist