Jean-Baptiste Doulcet

Jean-Baptiste Doulcet

Jean-Baptiste Doulcet

Photo: Masha Mosconi

Jean-Baptiste Doulcet (f. 1992) har spillet klaver siden han var fire år gammel, og begyndte som 7-årig sine studier på Ecole Normale de Paris hos Pascal Amoyel. Sideløbende med sine klassiske klaverstudier har han studeret improvisation og kammermusik, og derudover er han også komponist.


I 2017 vandt Jean-Baptiste Doulcet 2. præmien ved den 8. nordiske klaverkonkurrence i Sverige og  henrykkede både publikum og juryen med sine improviserede kadencer i Beethovens 3. klaverkoncert.

Foruden at være prismodtager ved den prestigefulde Charles Oulmont Fond har Jean-Baptiste Doulcet desuden vundet "Grand Prize" fra Ravel Academy og, sammen med cellisten Noé Natorp, 3. pris i den 9. Svenske Duokonkurrence.

Ellers arbejder han bl.a. med Dmitri Bashkirov, Alexei Lebedev og Julia Mustonen-Dahlkvist (Blüthner-pianist og professor ved Universitetet i Karlstad, Sverige).

Derudover er han regelmæssig gæst på klaverfestivaler rundt omkring i verden, bl.a. La Roque d'Anthéron, Lisztomania, og Glafsfjordens Festival. Han er grundlægger af Sayat Nova Trio og har arbejdet med det verdenskendte ensemble Wanderer Trio siden 2017.


Alsidigheden i hans musikalske færdigheder har ført ham rundt til mange forskellige koncertsale fra Los Angeles og Paris og Venedig. I 2014 var han kunstnerisk leder af Academy for Improvisation af Lisztomania Festival, hvor han også gav masterclasses i improvisation på stumfilm.

Han udgav sin første CD i 2016 med værker af Beethoven og Schumann. I 2017 havde hans klavertrio premiere på Petit Palais Paris, og i 2018 blev hans 2. strygekvartet uropført af Gewandhaus Quartet på Gewandhaus i Leipzig.