Cæcilie Balling

Cæcilie Balling

Violinist Cæcilie Balling (f. 1990) er født og opvokset i Århus. Hun startede med at spille violin efter Suzuki Metoden hos Jan Mathiesen og har taget sin bachelor- og kandidatgrad på Det Kgl. danske Musikkonservatorium hos Elisabeth Zeuthen Schneider og Eszter Haffner. I 2015 studerede hun Artist Diploma på Oberlin Conservatory (USA) hos prof. Milan Vitek og nu er hun solistklasse studerende hos prof. Mo Yi på Det Jyske Musikkonservatorium med sideløbende studier i New York hos Mark Steinberg fra Manhatten School of Music. 

 

Cæcilie har deltaget i anerkendte festivaler som bl.a. Thy Kammermusikfestival og Boston Bach Festival, USA, og har modtaget stipendier som Fulbright Scholarship og Robert Russel Mindelegat og senest Overlæge Finn Jensens legat . 

 

Yderligere har Cæcilie en stærk intresse for at eksperimentere inden og uden for de klassiske rammer. Det viser sig i forskellige konstallationer som hun har været engageret i:

Cæcilie var medlem og grundlægger af den grænsesøgende strygekvartet Halvcirkel fra 2015-2018, som udgav debut albummet ‘Halvcirkel’ og ‘The Gift’ af Terry Riley. 

 

Hun leder ensemblet StringLab, som er et projekt der samarbejder med jazz pianisten og trioen Nikolaj Hess/Spacelab, som bringer improvisation og jazz ind i klassiske værker.

Hun har uropført soloværket for violin og computer ‘Tid’ af Christian Balvig

Hun er co-founder og arrangør af festivalen The House Festival. En festival som bringer alle genre sammen i en gamle gasværksfabrik i Århus Havn. 

 

Senest har hun indspillet Edition-S for Dacapo, en række værker for soloviolin af en håndfuld af Danmarks nulevende komponister og været solist med RAMA Strings, Bellbird Ensemblet og turneret med Den Jyske Opera. 

 

www.caecilieballing.com