MATIAS VERSTERGÅRD HANSEN

Matias Vestergård er født i 1989 i Roskilde. Som teenager begyndte han at spille klaver, og drev det vidt nok til at færdiggøre en bachelor på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, som elev af Amalie Malling. Umiddelbart herefter skiftede han retning, og begyndte at studere komposition hos professor Niels Rosing Schow, Jeppe Just og Simon Løffler. I sommeren 2019 blev han optaget i solistklassen, hvorfra han debuterer i marts 2022.

 

Han har været dansk repræsentant på Ung Nordisk Musik i ’18, ’19 og ’20, og har herudover fået værker spillet på Njord Biennale, Copenhagen Summer festival, Aarhus Kammermusikfestival, Figura Festspiele, Festival d’Aix-en-Provence, Odense Barokfestival, PULSAR og KLANG festivalerne. Siden 2018 har han været kasserer i Ung Nordisk Musik Danmark, og han var i august 2021 med til at arrangere den 75. udgave festivalen i Aarhus med stor succes.

 

Han har skrevet musik for alle typer besætning - fra soloværker til kor, kammermusik, orkesterværker, et balletpartitur og en kammeropera med 21 roller. Hans musik er karakteriseret af et tydeligt lyrisk sigte, raffineret instrumentation og en særligt tvetydig form for humor.