MATHIAS KJØLLER

Mathias Kjøller, født i 1985, begyndte at spille klarinet på Vejle Musikskole som 10-årig. Som 18-årig startede han på Det jyske Musikkonservatorium (DJM) med John Kruse som lærer, og i 2007 vandt han pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Denne stilling bestred han sideløbende med sine studier i Århus og senere i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) ved Lee Morgan. I 2009 var han på et studieophold i Los

Angeles ved den berømte klarinetpædagog, Yehuda Gilad, hvis undervisning han har fulgt jævnligt siden. Han har udover ovenstående modtaget undervisning af Ricardo Morales, Hans Christian Bræin, Gabor Takacs, Karl Leister, Wenzel Fuchs og Martin Fröst.


Mathias har vundet solistkonkurrencer på både DJM og DKDM og var i juni 2011 solist med DKDM Symfoniorkestret i Nielsens klarinetkoncert dirigeret af Michael Schønwandt. Desuden har han været solist med Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og flere gange med Aarhus Symfoniorkester, bl.a. ved indvielseskoncerten i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus i 2007. Siden har han optrådt med klarinetkoncerter af bl.a. Nielsen og Mozart.


I 2011 blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret. Siden har han valgt at genoptage stillingen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Han er en aktiv kammermusiker og har bl.a. spillet med Den Danske Strygekvartet og Marianna Shirinyan.


I 2013 fik Mathias 2.pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert. Han repræsenterede desuden Danmark ved den Norske Solistpris i Bergen.


Mathias Kjøller har modtaget bl.a. Sonnings Musikstipendium, Gladsaxe Musikpris, Victor Borges Musiklegat og

Statens Kunstfonds legat, Den Unge Elite.


www.mathiaskjoller.dk