MAGNUS PLEJDRUP

Magnus Plejdrup(f. 1995) er en dansk komponist og dirigent med base i Aarhus. Foruden hans freelance-virke som musiker og underviser, er han kunstnerisk leder for Aarhus Kammerorkester (tidligere Ensemble Pluma) og med i den kunstneriske planlægning bag Aarhus Kammermusikfestival. Han er medlem af Dansk Komponistforening og Dansk Kapelmesterforening.

Magnus var modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2023, Léonie Sonnings Musikfonds Talentpris 2022, og i 2021 vandt han publikumsprisen ved Randers Kammerorkesters 75-års jubilæums-komponistkonkurrence med værket ‘Randers’.

Magnus er uddannet Master of Music i orkesterdirektion fra Royal Conservatoire of Scotland ved professor Martyn Brabbins (2021-2023) og Bachelor i Klassisk Komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium ved underviserne Niels Rønsholdt, Simon Steen-Andersen og Juliana Hodkinson (2018-2021). Som del af hans studier har han dirigeret BBC Scottish Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra og the orchestra of Scottish Opera, og som studerende har han komponeret værker for Esbjerg Ensemble, Friction Quartet og Det Jyske Musikkonservatoriums Symfoniorkester.

Professionelt har Magnus været engageret som dirigent ved Red Note Ensemble (UK), Orkester Midtvest (DK) og Aarhus Sommeropera (DK), og som komponist ved Orkester Midtvest, Aarhus Kammermusikfestival og GotFat Productions i forbindelse med udarbejdelsen af et originalt score til David Krøyers dokumentar ‘De Invasive Arter’, der kan ses på DRTV.