LUIZA LABOURIAU

Violinisten Luiza Labouriau blev født i en dansk-brasiliansk familie af videnskabelige humanister, voksede op i Århus, Danmark og bor nu i Berlin, Tyskland. Den tidligt udviklede passion for kammermusik har ført til mange forskellige samarbejder gennem hendes karriere - blandt andet grundlæggelsen af Trio Egmont (www.trioegmont.com), det interkunstneriske, eksperimentelle kammerorkester „Impulsia“ med base i Berlin, samt gruppen “Duo Fidelio”, som hun vandt andenpris med i den internationale kammermusikkonkurrence “Pinerolo e Torino Cittá Metropolitana” i marts 2018.

 

Luiza Labouriau spiller jævnligt i forskellige af de berømte Berlin-orkestre, blandt andet radioorkestret ”Deutsche Symphonie-Orchester Berlin”, hvor hun vandt en stillingen i orkesterets ”Akademi” i sæsonen 2015/16, i den nationale tyske opera (Deutsche Oper), hvor hun spillede på kontrakt i førsteviolingruppen fra 2016-2017 og som koncertmester og stemmeleder i forskellige kammer- og symfoniorkestre.

 

Som et femårig valgte hun selv violinen som sit instrument efter at have hørt Prokofiev “Peter og Ulven og Rimsky-Korsakovs smukke tonedigt ”Sheherezade” (efter først at have bedt om en harpe, formåede hendes far at overbevise hende om at vælge den mere praktiske violin ...).

 

Da hun flyttede til København i 2009 for at studere ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, havde Luiza Labouriau chancen for at opdage verdener af moderne musik, moderne kunst, historisk informeret spillestil, litteratur, musikteori, filosofi, dirigering, historie og undervisning ... og alt, hvad der forbinder dette med hendes elskede instrument, violin. Efter at have afsluttet sin bacheloruddannelse i Danmark blev hun optaget som kandidatstudent  hos professor Mark Gothoni ved University of Arts i Berlin i 2013 og fra 2015 på Solo Master-programmet. Siden 2020 Studerer Luiza Labouriau i Solistklassen hos Prof. Mo Yi i Århus.

 

Hendes ønske for fremtiden er at opdage endnu flere måder at forbinde de forskellige kunstarter på, de yngre og ældre generationer, publikum til musikerne, musikerne til hinanden og de menneskelige følelser til tiden.


www.luiza-labouriau.com