JONATHAN SWENSEN

Jonathan Swensen (født 1996) er blevet rost for hans "smittende umiddelbarhed" (P2) og "givende musikerskab" (oberons grove), og prist af oberons grove for ”at tage publikum på en glædestur fyldt med overraskende virtuositeter” og  ”give alt på scenen”. Han har allerede en aktiv karriere som solist og kammermusiker, og har blandt andet spillet med Philharmonia Orchestra, Copenhagen Philharmonic, Aarhus Symfoniorkester, Armenske Stats Symfoniorkester, Leopoldinum Kammerorkester, Sun Symphony Orchestra, Portos Symfoniorkester, Granada Kammerorkester og mange flere. Han har denne sæson allerede været på måneds lang tourne i USA, og skal have sin debut i Sydkorea, spiller for første gang Brahms Dobbeltkoncert med Aarhus Symfoniorkester som han vender tilbage til, og også Copenhagen Philharmonic. Han spiller også for første gang Schumann Cellokoncerten i Frankfurt, med Neue Philharmonie Frankfurt. Nogle af disse jobs er desværre blevet udskudt eller aflyst, på grund af Corona virussen.

Jonathan har vundet første pris i den Danske Strygerkonkurrence 2016, Khachaturians Internationale Cellokonkurrence i Armenien 2018, Young Concert Artists Internationale Konkurrence i USA 2018, og Windsor Internationale Strygerkonkurrence 2019 i England. Han har modtaget P2s talentpris, Sonnings talent pris og Jacob Gades pris. Han skal indspille sit første solo-cello album i sammenhæng med førsteprisen i Windsorkonkurrencen.

Jonathan er en aktiv kammermusiker, og skal til sommer blandt andet spille til Hindsgavl Festival, Øremandsgaard Kammermusikfestival, Festival & Friends, Copenhagen Summerfestival og Miesbach Kammermusik Festival i Sydtyskland. Han kommer nu til Aarhus Kammermusikfestival for 3. gang. Han har allerede spillet i Hindsgavl Festival, Copenhagen Summerfestival, Kerteminde Kammermusikfestival, Fejø Kammermusikfestival, og mange flere. Jonathan studerede med professor Torleif Thedéen i Norges Musikhøgskola, og skal nu starte sit Artist Diploma studie med professor Laurence Lesser i New England Conservatory. Han har spillet sammen med musikere fra Den Danske Strygekvartet, Trio con Brio, Andrej Bielow, Quartetto Cremona, Oistrakh Kvartetten og mange andre, og er en aktiv kammermusiker i både Danmark og udlandet.

Jonathan har i løbet af Corona-krisen holdt sig meget aktiv, ved at skabe og være med til at kreere festivaller, videooptagelser og koncerter i nye formater. Det første var en række intimkoncerter i maj 2020, med et publikum bestående af 8 mennesker, som samtidigt blev livestreamet til et publikum hjemme, og han var også del af den kunstneriske planlægning bag Festival & Friends 2019. Det andet var en professionel lavet optagelse af Matias Vestergaards Cellosonate, sammen med Filip Strauch. Udover dette har han været optaget af at planlægge video-optagelser, og har nyligt lavet en professionelt lavet live-optagelse af Rachmaninoff og Prokofiev Cellosonater, Ravels Kaddisch og Habanera, og Schumann funf stücke im volkston, alt sammen med den anerkendte Armenske pianist Marianna Shirinyan.